Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Üzleti Tudományok Intézet

Hiányzó kreditek teljesítése

A jelentkezési, felvételi eljárás keretében – a 15/2006. OM rendeletben meghatározott kritériumoknak megfelelően – Hallgatóink részt vettek az ún. kredit-elbírálási folyamatban. E folyamat során megvizsgáltuk, hogy rendelkeznek-e a rendeletben meghatározott kreditértékű (60 kredit) előtanulmánnyal. A rendelet értelmében a jelentkezés elfogadásához, érvényességéhez elegendő volt az előírt kreditmennyiség 50 százalékát, azaz 30 kreditet teljesíteni; a fennmaradó, hiányzó kreditpontok pedig a mesterképzés második szemeszterének végéig teljesíthetők, teljesítendők.

Marketing mesterképzésünk ebből a szempontból kivétel. Itt, figyelembe véve a 3 ismeretkörben megadott tól-ig határokat, a jelentkezőknek összesen 30 kreditnyi előtanulmánnyal szükséges rendelkezniük. Amennyiben ez nem teljesül, akkor az érintett jelentkező jelentkezése nem fogadható el a képzésre.

Felhívjuk az érintett hallgatók figyelmét, hogy a kreditpótlás nem Neptun rendszerhez kötött, vagyis a lent megadott tárgyakat nem kell felvenni a neptunban. A kreditpótlás menetéről várhatóan a harmadik oktatási héten tartunk tájékoztatást, amelynek időpontjáról és helyszínéről e-mailben értesítjük majd az érintett hallgatókat.

A hiányzó kreditek, illetve az egyes tárgyak teljesítésére, követelményeire vonatkozó információkat a tájékoztatóban (részidős, UTI nappali, RKG), illetve az alábbi tematikákban talál:

A hiányzó kreditek pótlására a tavaszi szemeszter vizsgaidőszakában rendelkezésre álló időpontok:

  • 2017. június 6. 17.00, Q. épület A 404. terem
  • 2017. június 26. 17.00, Q. épület A 407. terem

Az egyes vizsgákra az kreditek@mba.bme.hu e-mail címen, a vizsga napján reggel 06.00-ig van lehetőség jelentkezni vagy jelentkezést visszamondani.